WITTMANN KRISZTIÁN ELŐSZÖR NAGYON MEGLEPŐDÖTT, MAJD JÓ ÉRZÉSEK FUTOTTAK ÁT RAJTA

Emlékezetes hét marad sokunk számára a mostani, hiszen kedden csapatkapitányunk, Wittmann Krisztián profi pályafutása végéig szóló szerződést írt alá klubunkkal, rá egy napra pedig elképesztő hárompontosával harcoltuk ki a győzelmet a PVSK ellen. Krisztiánt kérdeztük, hogyan élte meg az utóbbi napokat.

Mikor tudtad meg, hogy a KTE Kosárlabda Klub egy ilyen speciális szerződést szeretne veled kötni?

Az esemény előtt körülbelül két héttel tudtam meg Sörös Jenő ügyvezetőtől, hogy szeretnének profi karrierem végéig szóló kontraktust kötni. Elsőre meglepődtem, és csomó pozitív gondolat és érzés futott át rajtam, hiszen már régóta mondtam többeknek is, hogy én szeretnék Kecskemétről visszavonulni majd, amikor eljön az ideje. Erre azonban nem gondoltam, hogy egy ilyen szerződést fogok kapni, nagyon megleptek! Nem sokaknak adatik meg a sport világában, hogy ilyen megtiszteltetésben részesüljenek, nagyon boldog vagyok!

Volt-e benned esetleg olyan érzés, hogy ez teher is lehet?

Egyáltalán nem, ezt mondtam is a vezetőknek! Számomra ez egy biztonságot adó gesztus a csapat felől, és nagyon jó érzés, hogy az én gondolataim és a klub elképzelései találkoztak ebben a nem mindennapi megállapodásban. Szeretnék minél tovább a KTE csapatában bizonyítani, és még sok-sok győzelmet begyűjteni!

Tiszteletbeli kecskemétivé is fogadtak az „öregfiúk” az ünnepségen. Melyek azok a dolgok, amik miatt elköteleződtél a város mellett?

Kecskemét mindig is nagyon tetszett, már az első impulzusok is jók voltak sok évvel ezelőtt. Megszerettem az itt élő embereket, és a nyugodt és barátságos hangulatot, amit a város ad. Sosem éreztem, hogy kívülálló lennék, rögtön úgy fogadtak, mintha mindig idetartoztam volna. Ezek összessége miatt döntöttünk úgy a családommal, hogy Kecskeméten szeretnénk élni, dolgozni.

A PVSK elleni meccset eldöntő triplád bejárja most az egész magyar sajtót. Hogyan élted meg ezt akkor és most?

Akkor én úgy ítéltem meg, hogy sokkal tisztább dobóhelyzet volt. Visszanéztem többször azóta már a videót, és azért sokkal másabb volt a szituáció. Én szeretem az ilyen helyzeteket elvállalni, akár félpályáról is, ha kell. Mikor kicsi voltam, akkor is gyakoroltam, számoltam magamban, hogy mikor kell beleállni. Engem ez felspanol! Örülök, hogy sikerült ezzel a hármassal nyernünk, nagyon fontos győzelmet arattunk a bajnokság és a Magyar Kupa szempontjából is. Természetesen nem szabad ezt a dicsőséget csak nekem tulajdonítani, hiszen az egész csapat küzdött, közösen értük el a győzelmet! Végezetül, de nem utolsó sorban szeretném a csodás szurkolóinknak is megköszönni, mert fantasztikus hangulatot teremtettek! Ezúton kívánok mindenkinek kellemes ünnepeket!

 

Dénes Gábor is büszke barátjára

A keddi ünnepélyes szerződéskötésen Dénes Gábor, egykori KTE-játékos is jelen volt. A két sportolót régi barátság fűzi egymáshoz, ezért is tartotta fontosnak, hogy a nagy napon személyesen legyen ott.

- Krisztián nem csak a kosárlabdában, de a magánéletben is igazi példakép! Ennek elismerése lett a keddi szerződés, amely egyrészt nemes gesztus a klub részéről, Krisztiánnak pedig nagy büszkeség, mert ez egy egyedülálló dolog. Én mindenféleképpen szerettem volna jelen lenni az eseményen. Mi igazából egy család vagyunk, ő a kisfiam keresztapja. Nagyon büszkék vagyunk rá, és szurkolunk neki, hogy minél tovább tudjon a pályán lenni és ott sikereket elérni!

Szerző: Komáromy András, 19-12-19 12:11