ZENEI ALBUMOT ADOTT KI AMERIKAI JÁTÉKOSUNK, THOMAS CLEVELAND

Korábbi bemutatkozó interjúnkban már felületesen, de érintettük, hogy Thomas Cleveland szabadidejében zenével is foglalkozik. Mikor komolyabban belemerültünk a témába, akkor derült ki, hogy régóta készít saját dalokat, ám eddig nem lépett a nyilvánosság elé. Most azonban megjelent ’Ugly world beautiful cake’ című albuma, amelyen 17 dal található. Ennek kapcsán beszélgettünk az amerikai játékossal.

Mikor kezdtél el komolyabban zenével foglalkozni?

Ha jól emlékszem, 12 éves lehettem, amikor az első dalomat csináltam. Mindig is vonzott a zene világa a kosárlabda mellett. Kikapcsol teljesen, és ebben tudom magam kifejezni igazán azt érzem. Sok ember iszik, vagy próbál így vagy úgy elmenekülni a gondok elől, ha rossz napja volt. Nekem a zene a menedék!

Ki, vagy mi inspirál Téged a zenekészítés során?

Maga az élet, a hullámvölgyek vagy jó érzések, amiket nap mint nap megélek. És a testvérem mindig is támogatott a zenélésben, neki is sokat köszönhetek. Sajnos már nincs közöttünk.

Mivel készíted a zenéket? Van esetleg közreműködő partner?

Van egy MacBookra köthető szintetizátorom, illetve egy mikrofonom, amit viszek magammal mindenhová a világon. Az ütemeket, dalszövegeket magam csinálom, de általában a zenei alapokat zenei producerektől kapom, és úgy dolgozzuk össze őket.

Az ’Ugly world beautiful cake’ album mennyi idő alatt készült el? Milyen műfajba sorolnád?

Két év termése ez a 17 dal, 95%-ban az európai életem során készültek. Nehéz behatárolni a zenei műfajt, nem is szeretném magam besorolni sehová. A lényeg benne, hogy a dallamokon, szövegeken keresztül tudom magam a legjobban kifejezni, és ezt szeretném átadni másoknak is.

Volt már élő fellépésed valahol?

Nem, de nem is ez a fontos számomra. Igazából már középsulis korom óta folyamatosan írok zenéket, de a nyilvánosság számára csak az utóbbi egy évben tettem ezeket közzé. A mostani, ’Ugly World beautiful cake’ dalai az első igazi megjelenésem. Eddig a zenei munkásságom nem volt publikus, de úgy döntöttem, hogy megjelentetem, hogy ezt az oldalamat is megismerjék az emberek.

Thomas Cleveland, a Lif.Cake művésznevet választotta. A „Lif” a Love is forever-ből jön, ez a saját márkája is egyben, amelyet elhunyt testvére tiszteletére gondoz. A ruhákat ezen az oldalon tudjátok megnézni: https://www.allthingslif.com/

Az új zenei album pedig elérhető több helyen is:

Soundcloud: https://soundcloud.com/user-860635994

Spotify: https://open.spotify.com/album/1XT5m8iu5tLAsla5YZdvM8

Megtalálható továbbá ITunes-on is!

Szerző: Komáromy András, 19-11-07 14:24