A csapategység lesz a kulcs szerdán is

A Magyar Kupáról bronzéremmel hazatérő Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét pozitív élményekkel feltöltődve várhatja a szerdai bajnoki folytatást. A Szeged elleni, hazai összecsapással fontos négy hét következik a csapat számára, ugyanis a középszakaszban kell kiharcolni a rájátszásban való szereplés jogát. Forray Gábor szerint a csapategység fordíthatja a javunkra a soron következő meccset.

Hazai pályán az alapszakaszban 100-86-ra győztük le őket, akkor még Sekulovic vezette a Tisza-partiakat. Ezen a meccsen ült le ismét a KTE kispadjára vezetőedzőként Forray Gábor.

A Magyar Kupában a Szeged is érmes helyezést ért el a hétvégén. A Falcot és az Albát búcsúztatva döntőzhettek vasárnap, ahol a Szolnok állta útjukat, és ezüstérmesek lettek.

Az összecsapás különleges lesz, hiszen a kecskemétiek csapatkapitánya, Wittmann Krisztián itt fogja elérni a bűvös 500. NBI-es meccsszámot

Az eredményes, ám rendkívül pörgős kupahétvége sajnos nem múlt el nyomtalanul, így a szakmai stábnak van dolga a következő napokban.

-  A regeneráción, a fizikális felfrissítésen lesz a hangsúly - kezdte Forray Gábor vezetőedző. A mentális rész szerencsére rendben van, az éremszerzéstől függetlenül is pozitívan teltek a napjaink, amolyan extra csapatépítőként is funkcionált a kupadöntő. Eddig sem volt gondunk a csapaton belüli kémiával, de most a kohézió még erősebb lett. Viszont vannak problémáink is, amelyeket nem tettünk ki a kirakatba, de tudnia kell szurkolóinknak, hogy többen sérülten, nem teljesen egészségesen vállalták a hétvégi kupameccseket. Ráadásul Kucsera Dániel is egy szerencsétlen szituáció után megsérült, több hét kihagyás vár rá. Ez különösen fájó, hiszen a rotációnk fontos láncszeme. Fazekas és Ivkovic is a maródiak között szerepel. Egyelőre azon kell törnünk a fejünket, hogyan oldjuk meg a fiatalszabály kritériumait. Tóth Barna és Lukács Döme bevethető, ám ők más posztokon szerepelnek, így egészen biztosan a szerkezetünkben lesznek változások, amelyet menet közben kell adaptálnunk. Jelenleg ezen kihívások megoldásán dolgozunk.

A csapategység lehet a győzelem kulcsa ezúttal is

-A Szeged egy nagyon jó csapat, komoly játékosaik vannak akár a külföldi, akár a magyar állományt nézzük - elemezte aktuális ellenfelüket Forray. - Szabadabb stílusban kosárlabdáznak, erre kell felkészülnünk, és ezt kell limitálnunk. Vannak pozitív és negatív élményeink is velük kapcsolatban, biztos a mostani mérkőzés is kiélezett lesz. A Persons-Cook duó szabja meg igazán stílusukat, így az ő semlegesítésük kulcsfontosságú lesz, továbbá Bognár Kristófra is oda kell figyelnünk. Sok fog múlni azon is, hogy a hétvégi terhelés után a csapatok milyen formát fognak ki szerdán. Én azt gondolom, hogy le tudjuk őket győzni, ha ugyanolyan egységesek leszünk, mint az utóbbi periódusban. Szurkolóinknak is nagy szerepe lesz. Ezúton is szeretném megköszönni nekik, hogy Debrecenben is ott voltak mellettünk, várjuk őket az összes többi mérkőzésünkre is! - tette hozzá.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Naturtex-SZTE-SZEDEÁK
Tippmix Férfi NBI A-csoport, középházi középszakasz 1. forduló
2022. április 6., szerda 18.00
Messzi István sportcsarnok


Szurkolói információk

Szerző: Komáromy András, 22-04-04 17:25

Kapcsolódó dokumentumok