A kupában is szurkolóink lesznek a 6. ember a pályán

Szombaton 20 órakor a Falco KC Szombathellyel csap össze a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Magyar Kupa elődöntőjében. A fővárosi négycsapatos fináléban még a Sopron és a Szolnok lesz ott a másik ágon.

Izgalmas csatákat hoztak a szerdai negyeddöntők, amelyeken a fenti négy együttes harcolta ki a Tüskecsarnokban rendezendő hétvégi döntőt.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét egyedüliként tudott idegenben győzelmet aratni, a paksi sikerrel (85-87) pedig kvalifikálni magát. 

A hírös városiak az alapszakaszt megnyerő, bajnoki címvédő Szombathellyel játszanak a döntőbe való kerülésért.

A klubvezetés szurkolói buszt is indít a tornára, ennek részleteiről és további információkról itt olvashatnak az érdeklődők: https://ktekosar.hu/hirek/szombaton-15-orakor-indul-a-szurkoloi-busz-meg-lehet-ra-jelentkezni

Forray Gábor, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője nyilatkozott a szombati elődöntő előtt:

- Nagyon büszke vagyok és boldog, hogy kvalifikáltuk magunkat a négy közé a kupában. Úgy gondolom, hogy ez nagy dolog. Erős ágra kerültünk, tavaly is így volt, hiszen a végső győztes Szolnokkal játszottunk az elődöntőben. Idén is hasonló a helyzet, a Falco nagyon erős, komplett csapat, megnyerték az alapszakaszt a bajnokságban. Nem lesz könnyű dolgunk, de ez elmondható volt az egész évadra eddig, mert kiegyensúlyozott a pontvadászat mezőnye, bárki bárkit meg tud verni. A kupa specialitása, hogy egy meccsen dől el minden. Lehetnek bravúrok, a Szeged is kiejtette a Falcot az előző kupa elődöntőben. Úgy gondolom, hogy a szombathelyiek nem engedhetnek meg maguknak még egy ilyen blamázst, hogy ne jussanak a döntőbe, így borzasztó kemény ütközetre számítok. Ők a mérkőzés esélyesei, ám nem feltartott kézzel lépünk mi sem a parkettre. Erőltetett menetben vagyunk, egy hét alatt ez lesz a harmadik meccsünk, és mindenhova utaztunk. Ez a széria sajnos nem múlt el nyomtalanul, de nem szokásom a panaszkodás, és most sem teszem. Mint mindig, most is megoldjuk a helyzetet. Most elsősorban az a feladatunk, hogy mentálisan és fizikálisan felkészítsük, felfrissítsük a csapatot. Mindent megteszünk, hogy mi játszhassuk vasárnap a döntőt. Tudjuk, hogy húsvéti hétvége van, de bízom benne, hogy sokan eljönnek Budapestre a Tüskecsarnokba, és a helyszínen buzdítanak minket. Fontos láncszeme együttesünknek a szurkolóink, hiszen ők a hatodik emberünk a pályán.

A negyeddöntőben 32 pontig jutó Marques Townes mindent bele fog adni csapattársaival: 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely- Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 
Magyar Kupa elődöntő
2023. április 8., szombat 20.00 @ Tüskecsarnok Budapest
Játékvezetők:
MKOSZ ellenőr: 


Szurkolói információk

Jegyinformációk

Szurkolói busszal kapcsolatos információk

Parkolással és szurkolói eszközökkel kapcsolatos információk

Szerző: Komáromy András, 23-04-07 14:22