Az oroszlányi oroszlánbarlang is bevehető

A múlt hétvégén értékes győzelmet szerzett a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Körmenddel szemben, így továbbra is veretlen hazai pályán. November 8-án vasárnap Oroszlányban van jelenése a bajnokság folytatásában Váradi Kornél tanítványainak. A cél, hogy megszerezzék első idegenbeli sikerüket a 2020-21-es évadban.

Az OSE Lions eddig három meccset tudott lejátszani a felforgatott menetrendben zajló idei kiírásban. Egyetlen hazai meccsüket megnyerték a Sopron ellen hosszabbítás után (78-70), majd Pakson (90-84) és Szegeden (91-84) vereséget szenvedtek.

A kecskemétieknél eddig nem jött ki a lépés idegenben, az Egis Körmend elleni hazai siker viszont rendkívül jó hatással volt a csapat önbizalmára, így az oroszlányi oroszlánbarlangban is minden esély megvan egy újabb siker megszerzésére.

-Ugyanazt az agresszivitást és energiát kell beletennünk a vasárnapi mérkőzésbe, mint amit a Körmend ellen is mutattunk - nyilatkozta Váradi Kornél vezetőedző a találkozót megelőzően. - Az Oroszlány saját pályáján mindig nehéz ellenfélnek számít, függetlenül attól, hogy most a járványhelyzet miatt hányan tudnak helyet foglalni a lelátókon. Fontos lesz, hogy kontrolláljuk a gyors indításaikat, és ne hagyjunk nekik második befejezési lehetőséget. Minőségi légiósaik vannak, és az újoncok is felvették már a bajnokságunk ritmusát, emellett a magyar kosárlabdázók is rutinosak. A lényeg, hogy végig fókuszáltan kell játszanunk, főleg védekezésben kell résen lennünk. Feltérképeztük a játékukat, tudjuk, hogy mik az egyéni és csapatbeli erősségeik. A heti edzésmunkát látva úgy gondolom, hogy teljes mértékben készen állunk. Szeretnénk megszerezni első idegenbeli sikerünket Oroszlányban - zárta gondolatait a Duna Aszfalt-DTKH mestere.

A találkozóval kapcsolatos szurkolói információk ide kattintva tekinthetőek meg.

OSE Lions – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 10. forduló
2020. november 8. vasárnap, 17:45
Krajnyik András sportcsarnok
Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Benczur Tamás, Tóth Cecília, Minár László (Gorka Szabolcs)

A mérkőzést az M4Sport+ közvetíti.

Szerző: Komáromy András, 20-11-07 08:28