Felszabadult és egyben fegyelmezett játék kell a Falco ellen

Közel egy hónap után folytatódik az NBI A-csoportos bajnokság a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára. Ráadásul a címvédő és Bajnokok Ligája szereplő Falco KC Szombathely ellen csapnak össze Forray Gábor tanítványai december 10-én, pénteken a Messzi István sportcsarnokban.

A kecskeméti az előkelő harmadik helyen állnak a tabellán, így igazán izgalmas összecsapásra van kilátás pénteken. Fokozva az igazlmakat, klubunk egy új játékot is indít, amely ezután folyamatosan, minden hazai meccsen megrendezésre kerül. Egy speciálisan kecskeméti kötődésű kihívásra invitáljuk a vállalkozó kedvű szurkolóinkat, amelynek lényege, hogy háttal a palánknak kell a büntetővonalról a gyűrűbe találni. További részletek ide kattintva olvashatóak a játékról.

Lesz azon szurkolóink számára is meglepetésünk, akik kevésbé kedvelik a rivaldafényt. A helyszínre kilátogatók között BioTech USA csomagot sorsolunk ki még pluszban!

Visszatérve a mérkőzéshez, és az ellenfélhez. Az előző szezonban rendkívül sikeresen szerepeltek a szombathelyiek, a Magyar Kupát és a bajnokságot is megnyerték. Gasper Okorn távozott a vezetőedzői pozícióból, helyét a másodedzője, Milos Konakov vette át a Falco KC kispadján. A magyar magjuk továbbra is a legerősebbnek számít a mezőnyben, hiszen hatan is a nemzeti együttes tagjai (Perl Zoltán, Váradi Benedek, Benke Szilárd, Keller Ákos, Golomán György, Somogyi Ádám). A 2021-22-es kiírásban eddig veretlenül szerepelnek, és emellett a Bajnokok Ligájában is vitézkednek. A D-csoportban jelenleg a 2. helyen állnak 3 győzelemmel és 1 vereséggel.

Kecskeméti oldalon két játékosra nem számíthat a szakmai stáb. Fazekas Máté rehabilitációja folyamatosan zajlik és jól halad, míg Körmendi Bencét a múlt héten műtötték meg

Forray Gábor vezetőedző szerint felszabadult és egyben fegyelmezett játékkal lehetnek eredményesek:

 - A szombathelyiek a legmagasabb szinten képviselik hazánkat a Bajnokok Ligájában, és hat magyar válogatott játékost is adnak a nemzeti együttesnek - mondta Forray. - Ha a statisztikát nézzük szigorúan, akkor a Falco az esélyese a mérkőzésnek, ám nekünk nem lehet más célunk, mint hazai pályán legyőzni őket. Nagyon fizikális kosárlabdát játszanak, agresszívan védekeznek, és a szerzett labdákból villámgyors támadásokat vezetnek. Ezeket kell nekünk kontrollálni, és minél többször felállt védelem elleni játékra kényszeríteni őket. Mint minden csapatnak, nekik is vannak gyengéik, ezekre felkészültünk, igyekszünk megtalálni a fogást rajtuk. Felszabadult és egyben fegyelmezett játékot bemutatva eredményesek lehetünk ellenük, pláne kiváló hazai szurkolótáborunk előtt. Szeretnénk olyan mérkőzést játszani, amelyre felkapják a fejüket mind a kecskeméti, mind a magyar kosárlabda szurkolók! - zárta gondolatait a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője.

 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Falco KC Szombathely
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 11. forduló
2021.12.10., péntek 18:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter, Goda László, Fodor Attila               
MKOSZ ellenőr: Gorka Szabolcs

 


Szurkolói információk

  • A koronavírus ellen védett személy az, aki ezt a 60/2021. (II.12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (védettségi igazolvány) bemutatásával vagy applikáción keresztül igazolja. A koronavírus elleni védettség igazolása, illetve a koronavírus ellen védett személye felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy életkorának ellenőrzése során felszólításra az érintett személynek a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványt (személyi igazolvány, útlevél, vezetői engedély vagy diákigazolvány) is be kell mutatnia.

  • A létesítménybe kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató személy léphet be. Ha valaki a COVID-19 betegséggel összefüggésbe hozható tüneteket mutat, és/vagy a testhőmérséklete meghaladja a 37,5 °C-t, a belépést meg kell tagadni. Amennyiben feltételezhető, hogy testhőmérséklete egyéb körülmény miatt (futás, napon történő huzamosabb tartózkodás stb.) is megemelkedhetett, 5 perc elteltével ellenőrző mérést kell elvégezni. Amennyiben az ellenőrző mérés is 37,5 °C-ot meghaladó testhőmérsékletet eredményez, az érintett személy a sportlétesítménybe nem léptethető be.

  • A nézők számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata a mérkőzések látogatása során, a csarnok egész területén! 

  • Jegy- és bérletárak

Szerző: Komáromy András, 21-12-09 08:54

Kapcsolódó dokumentumok