Harcos, lelkes játékra számíthatnak tőlünk szurkolóink

Közel két hónapos felkészülés után szeptember 30-án rajtol a NBI A-csoportos bajnokság a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára. A nyitófordulóban a Nyíregyháza lesz az ellenfele Forray Gábor tanítványainak.

Június 18-án zárult az előző bajnoki szezon a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára, amely végén az előkelő 4. helyet szerezték meg. Augusztus derekán pedig már újra együtt volt a csapat, hogy megkezdje a felkészülést a 2022-23-as évadra. A nyáron két új szerzemény is csatlakozott a keret: Marques Townes Franciaországból, míg Milos Borisov a Sopron gárdájától tette át székhelyét. 

-A felkészülés a tervek szerint zajlott, Forray Gábor vezetőedző elégedett volt a tanítványai hozzállásával: - Az előre megtervezett menetrend szerint vittük véghez a felkészülésünket - mondta a tréner. - A kilenc edzőmérkőzésből haton a teljes, A-csoportos rotációval álltunk ki, míg a többin az U23-as fiatalok kaptak bizonyítási lehetőséget. Azt kaptam, amit vártam. Végig profi szemlélettel, alázattal végezte a dolgát a csapat minden tagja. Hétről hétre állt össze egyre jobban a játékunk. Klubunk továbbra is azt a filozófiát képviseli, hogy a saját értékeinket építjük, kinevelve a jövő magyar magját a kecskeméti kosárlabdának. Mellettük természetesen szükség van a rutinos játékosokra, belőlük szerencsére bőven van a keretünkben, a gerincét együtt tartottuk a gárdának. Az eddig bevált rendszer mentén dolgozunk továbbra is, természetesen mindig próbálunk új elemeket beépíteni. A szerkezetünket teljesen át kellett alakítani a fiatalszabálynak megfelelően. Kucsera Dániel volt tavaly, aki ennek a feltételnek megfelelt, ő négyes poszton kosárlabdázik, és marad is természetesen a felnőtt csapat tagja. Büszkék vagyunk rá, hogy itt nevelkedett, és lett NBI-es játékos. Ő úgymond kiöregedik, így a Kiss Dávid, Ivkovic Milán és Tóth Barna trió fog nálunk a fiatalszabálynak eleget tenni. Utóbbi két játékosunk a mezőnyben szerepel, tehát az egész rotációnkat át kellett alakítani. Ezen is dolgoztunk a felkészülés alatt, és van is még feladatunk ebben a tekintetben. Összességében úgy gondolom, hogy szurkolóink hasonlóan harcos és lelkes játékra számíthatnak tőlünk, mint az eddig is tapasztalható volt - hangsúlyozta Forray.

Győzelemmel akarják kezdeni a szezont a Nyíregyháza ellen

- A nyírségiek erősödtek, a légiós kontingensük mindenképpen - mutatott rá Forray Gábor. - A legutóbbi edzőmeccsüket személyesen tekintettem meg, ott már teljes kerettel álltak ki a Honvéd ellen. Feltérképeztük őket egyénileg és csapatszinten is. Más stílusban kosárlabdáznak, mint mi, és rendkívül fizikálisak. A védekezésük a váltásokra alapul, így leginkább az egy-egy elleni játékot kell fókuszba helyeznünk. A légiósaik jól dobnak, mozgékony a magasemberük, nagyon meg kell szerveznünk a védekezésünket ellenük. Az elmúlt egy héten már csak rájuk fókuszáltunk, készen állunk a csatára, és természetesen győzelemmel szeretnénk hazai pályán megörvendeztetni a kecskeméti szurkolókat! - zárta gondolatait a kecskeméti vezetőedző.


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Hübner Nyíregyháza BS
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 1. forduló
2022. szeptember 30., péntek 18.00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba, Györfy Rúben, Jakab László
MKOSZ ellenőr: Hartyáni Zsolt


Szurkolói információk


Jegy- és bérletárak

Szerző: Komáromy András, 22-09-28 14:14

Kapcsolódó dokumentumok