Kilencedik éve csapatunk mellett a Duna Aszfalt

Bejelentettük névadó szponzorunkat, továbbá kecskeméti kötődésű válogatott játékosunkat Kecskemét új kulturális rendezvényhelyszínén, az Ápoló Klubban.

KILENC

A KTE Kosárlabda Klub Kft. életében ez egy különleges szám. A 2020-21-es bajnoki szezon lesz ugyanis a 2012-ben alapított sportszervezetünk 9. idénye, ám ehhez a szezonhoz kapcsolódik egy másik 9-es is. Egy közös út, egy közös építkezés újabb kiemelkedő állomásához érkeztünk. Amikor 2012-ben az alapító tulajdonosaink elkötelezték magukat a sportág mellett, és életre hívták a KTE Kosárlabda Klub Kft-t, minden bizonnyal csak álmodtak arról, hogy lesz egy társuk, aki bizalmat szavazott az akkor még nem bizonyított új sportszervezetnek, aki töretlenül hisz abban, amit a sporttámogatás eszméje jelent, aki elkötelezett és lojális a választottja mellett. A Duna Aszfalt Kft. ilyen társa lett az alapítóknak.

Minden sportszervezet számára megkülönböztetett öröm és megtiszteltetés, ha az ország kiemelkedő vállalatainak egyike közösséget vállal a munkában. Mi ezt a közösséget az elmúlt 8 évben töretlenül érezhettük. S mindennek ma azért van igen nagy jelentősége, mert a Duna Aszfalt Kft. továbbra is társunk marad az úton, továbbra is együtt építkezhetünk. Örömmel jelenthetjük be, hogy a Duna Aszfalt Kft. és a KTE Kosárlabda Klub Kft. újabb egy évvel meghosszabbította a nagyvállalat névadó szponzori szerződését, így a csapatunk ebben az évben is használja majd a Duna Aszfalt nevet.

A szerződést Tóth László, a Duna Aszfalt Kft. ügyvezető igazgatója és Fazekas Mihály, a KTE Kosárlabda Klub Kft. tulajdonosi tanácsának elnöke szentesítette.

Tóth László, a névadó szponzor Duna Aszfalt Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a csapat és vezetősége mellé azért állnak oda immár 9. éve, mert olyan fontos értékeket is képviselnek, amelyek nem csak a sportban fontosak. Példaként hozta fel a megyei kórházzal, valamint a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvánnyal közösen folytatott jótékonysági akciókat

A KTE Kosárlabda Klub tulajdonosi tanácsának elnöke, Fazekas Mihály hangsúlyozta, hogy a Duna Aszfalt hosszú évek óta tartó támogatása révén stabil a klub háttere, és bízik benne, hogy az előttünk álló szezonban a közös célokat még magasabb szintre tudják emelni. Hangsúlyozta, hogy idén is a legjobb nyolc közé kerülés a KTE-Duna Aszfalt célja, de a rájátszásban is minél tovább szeretnék látni játszani az együttest, ezzel megörvendeztetve a népes szurkolótábort.

A rendezvényen tiszteletét tette Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia is, aki elmondta, hogy a városvezetés továbbra is kiemelten támogatja a kosárlabdát. Idézve magát azzal folytatta, hogy erős vára Kecskemét Magyarországnak, ehhez erős bástyák is kellenek, és a kosárlabda társadalom az egyik ilyen meghatározó szereplő a felnőtt férfi csapattal egyetemben. A Duna Aszfalt Kft-ről elmondta, hogy a cég a társadalmi szerepvállalás területén zászlóshajónak számít, és ezért tisztelet és köszönet jár nekik. Hozzátette, hogy Kecskeméten több sikeres vállalkozás is van még akikre számítanak, és csak arra tudja biztatni a cégvezetőket és döntéshozókat, hogy erősítsék társadalmi szerepvállalásukat a sport támogatásával. 

VÁLOGATOTT JÁTÉKOS KECSKEMÉTEN

Nem csupán szakmai, hanem marketing szempontjából is nagy siker minden sportszervezet számára, ha sikerül szerződést kötnie egy aktuális magyar válogatott játékossal. Mióta Wittmann Krisztián nem szerepel a válogatottban, Karahodzic Kemal a kecskeméti kosárlabda képviselője a magyar felnőtt válogatottban. Mostantól azonban nem lesz egyedül.

A KTE Kosárlabda Klub Kft. ugyanis szerződést kötött a 2020-21-es bajnoki szezonra Horti Bálinttal. A 31 éves center Pécsről költözött Kecskemétre – de mondhatjuk, hazatért. Ugyanis a Szarvason született Bálint itt kezdte kosárlabda pályafutását, itt lett magyar bajnok minden utánpótlás korosztályban, és itt lett felnőttjátékos, amikor 2008. október 22-én Dombóváron 7 percre pályára lépett az akkor Univer Kecskemét néven szerepelt csapatban, mellesleg 2 pontot szerzett is. Későbbi csapataiban (Paks, Falco, Jászberény, Körmend, PVSK) eddig összesen 320 NB I-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára.

A szerződést Horti Bálint és Sörös Jenő ügyvezető írta alá a sajtótájékoztatón. A kosárlabdázóval készített külön anyagunkat ide kattintva olvashatják.

A 2020-21-ES KERET

Horti Bálint szerződtetésével megvan a végleges bajnoki játékoskeretünk.

Marko Derasimovic augusztus 17-én, Cleveland Thomas pedig augusztus 23-án érkezik Kecskemétre.

Mezszám Név Születési év Poszt
4 LUKÁCS DÖME   2000   3-2
6 CLEVELAND THOMAS  1993 2-3
8 MARKO DERASIMOVIC 1984    3-4
9 HORTI BÁLINT  1989 5
10 NIKOLA PESAKOVIC 1991 2-1
11 KARAHODZIC KEMAL 1989 5
12 KÖRMENDI BENCE  2000 3-4
13 CHESTER LEWIS     1998 1
14 RASTKO DRAMICANIN 1986 4
15 KUCSERA DÁNIEL 1999 4
17 WITTMANN KRISZTIÁN 1985 1-2
19 CSERKÓ KRISZTIÁN 2000 2-3

Vezetőedző: Váradi Kornél 

Edző: Hegedűs Gergely, Dusan Markovic

Gyógytornász-fizioterapeuta: Váczi Tamás

Vezetőedzőnk beszédében kiemelte, hogy nagy köszönettel tartoznak a támogatóknak és a vezetőségnek, hogy stabil hátteret teremtenek a munkához. Hozzátette, hogy sikerült mind emberileg, mind szakmailag kiváló játékosokkal megkezdeni a felkészülést, és azon dolgoznak nagy erőkkel, hogy Kecskemét büszke legyen kosárlabdacsapatára. Mint mondta, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról folyamatosan jönnek fel a felnőtt csapathoz a fiatalok, ez a tendencia reményei szerint a jövőben is folytatódik, és a rutinos játékosok mellett beleerősödnek az NBI-es közegbe. Végezetül a szurkolókhoz is fordult, akikre mindenképpen számít az októberi rajtnál, illetve már a felkészülési időszak edzőmérkőzései alatt is.

ERŐSÍTÉS A MENEDZSMENTBEN

Örömmel jelentjük be, hogy erősödik a klub vezetősége is, visszatér a KTE Kosárlabda Klub Kft. kötelékébe dr. Homoki Tamás ügyvéd. Tamás egyike volt az alapító tulajdonosoknak, sőt, a többi tulajdonos őt választotta meg a tulajdonosi tanács elnökévé. Amikor felkérést kapott az alpolgármesteri pozícióra, akkor azonnal átruházta a tulajdonrészét, és kiszállt az operatív vezetésből is. Most „külsősként”, a klub társadalmi elnökeként tér vissza közénk.

Dr. Homoki Tamás azzal kezdte, hogy köszöni a Duna Aszfalt Kft-nek az előző évek támogatását, és bízik benne, hogy ez még hosszú együttműködés lesz a felek között. Kiemelte, hogy 20 éve vesz részt a kecskeméti kosárlabda életben vezetőként, hat éve egy nehéz döntést kellett meghoznia, de az ajtókat nem csukta be maga mögött.  Társadalmi elnökként örömmel tér vissza a klubhoz, és készen áll a munkára, hogy még sikeresebbé tegyék a csapatot. 

FELKÉSZÜLÉS

A csapat felkészülése 8 hétig tart majd, a keret végig Kecskeméten dolgozik. Váradi Kornél hét edzőmérkőzést épített be a programba. A Falco meghívására szeptember 11-12-én részt veszünk Szombathelyen a Horváth Zoltán Emléktornán, egy héttel később pedig Kecskeméten rendezünk egy felkészülési tornát (ellenfél a Jászberény, a Szeged és a DEAC). A további edzőmérkőzések pontos időpontjait a későbbiekben közöljük.

Szerző: Komáromy András, 20-08-10 18:17