Kosárünnep Kecskeméten a felkészülés jegyében

Három edzőmeccset játszik Kecskeméten a következő egy hétben a magyar férfi kosárlabda-válogatott, ebből kettő is megtekinthető lesz a Messzi István sportcsarnokban. A világbajnoki selejtezőkre és az Európa-bajnokságra hangoló Ivkovic-alakulatnál a hangulat kiváló, Hopkins kivételével (akit a KTE játékosa, Karahodzics Kemal helyettesít Georgia ellen) pedig már mindenki megérkezett az edzőtáborba, a friss spanyol bajnok, Hanga Ádám is, aki öt év után öltheti magára a címeres mezt.

-    Boldog vagyok, hogy itt lehetek a válogatottal, izgatottan várom a mérkőzéseket – mesélte a mindig mosolygós és közvetlen Hanga Ádám. – Ez a második napom közösen a csapattal, tényleg vártam, hogy csatlakozhassak a srácokhoz, és hogy a kosárlabdáé legyen újra a főszerep. Az elmúlt 30 nap rendkívül intenzív volt számomra, sok megjelenés, médiaszereplés volt a programban, de most már csak a kosárlabdára és a válogatottra koncentrálhatok. Sűrű lesz a menetrendünk, rengeteg mérkőzéssel. A lehető legjobb formánkat szeretnénk majd mutatni a felkészülési meccseken, a vb-selejtezőkön és természetesen az Európa-bajnokságon is. Bízom benne, hogy a kecskeméti meccseinkre sokan ellátogatnak majd és szurkolnak nekünk. Tudom, hogy a városban és térségben is imádják a kosárlabdát, úgyhogy bizakodó vagyok! – mondta a Real Madrid kosárlabdázója.

A rendezők rengeteg meglepetéssel készülnek az augusztus 5-i és 12-i kecskeméti meccsekre. A BioTech USA Magyarország felajánlásából lesznek nyereménycsomagok, valamint a KTE szurkolói számára már jól ismert „van egy dobásod” játékon is lehet értékes ajándékokat szerezni.

A Sport Büfé biztosított továbbá minket, hogy az augusztusi meleg sem rondíthat bele a kosárünnepbe, hiszen jéghideg italokkal, a már megszokott kedves kiszolgálással várják a szurkolókat a Messzi István sportcsarnokban.

A legelső edzőmeccsre, augusztus 5-én, pénteken 18 órakor kezdődő, Georgia elleni összecsapásra a helyszínen lehet megváltani a belépőjegyeket. A pénztárak 16:30-tól nyitnak. A belépők a felnőttek számára 1000 Ft-ba kerülnek, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft, 6 év alatt pedig ingyenes.

Az augusztus 12-i, Szlovákia elleni meccsen is ugyanezek a jegyárak lesznek érvényben. A pénztárak 15:30-tól fognak aznap nyitni.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK  
Augusztus 5.:  Magyarország–Georgia, Kecskemét – Messzi István sportcsarnok, 18:00
Augusztus 6.:   Magyarország–Georgia, Kecskemét, 16:00 (zárt kapus)
Augusztus 12.:   Magyarország–Szlovákia, Kecskemét – Messzi István sportcsarnok, 17:00
Augusztus 18.:  Horvátország–Magyarország, Opatija

VB-SELEJTEZŐK
Augusztus 24.:  Magyarország–Litvánia, Szombathely, 18:00
Augusztus 27.:   Csehország–Magyarország, Chomutov, 18:15

EURÓPA-BAJNOKSÁG, KÖLN 
Szeptember 1.:    Magyarország–Bosznia-Hercegovina, 14:30
Szeptember 3.:    Magyarország–Szlovénia, 20:30
Szeptember 4.:    Magyarország–Franciaország, 20:30
Szeptember 6.:   Magyarország–Litvánia, 17:15
Szeptember 7.:    Magyarország–Németország, 20:30

Szerző: Komáromy András, 22-08-03 12:21