Lőrincz Luca kerámiaművész alkotásai is főszerepet kapnak szeptember 4-én

Születése óta szívta magába a művészetet Lőrincz Luca kerámiaművész szülei révén, de a kosárlabda is közel áll hozzá, hiszen a Kodály Zoltán iskolában testnevelői révén megszerette a sportágat. Különleges kerámiai a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapatbemutatóján is fontos szerepet kapnak majd szeptember 4-én.

Édesapja szobrász-grafikus, édesanyja pedig fazekas, akik részt vettek a Kecskeméti Rajzfilmstúdió megszületésében. Mellettük már egészen pici korától elleshette a szakma fortélyait. Kecskeméten is művészeti iskolákban tanult, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szerzett diplomát. A kosárlabda szeretete az általános iskolában kezdődött, tagja volt az iskolai leánycsapatnak.

Több alkotására is büszke, láthattuk munkáit a Kecskeméti Vadasparkban, a Lakiteleki Népfőiskolán, vagy éppen a fővárosi Gundel Étteremben.

A szeptember 4-én, 19:30-tól kezdődő csapatbemutatónkra is készít különleges kerámiákat, amelyekről pár érdekes információt osztott meg velünk.

"Nagyon váratlan és egyben felemelő volt a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapatának megkeresése, hogy alkossunk közösen maradandót erre a nagyszabású rendezvényre – kezdte Lőrincz Luca. – Művészként fontosnak tartom, hogy mindenki számára értelmezhető, közös nyelvet alkossunk az elkészült plasztikákkal, törekedtem arra, hogy letisztult és egyben elegáns darabokat tervezzek. Már megkezdődött a gyártási fázis, sok kutatómunka előzte meg a tervezést, szem előtt tartva a kosárlabda specifikumát is. Az alkotásokat 1300 Celsius-fok felett égetem ki, és kapnak egy mázat, így fogják megkapni a végső karakterüket.  Családommal is tervezünk ellátogatni a csapatbemutatóra, nagyon várom már a pillanatot, amikor átadásra kerülnek a munkáim!" - árulta el a kerámiaművész.

**********

A csapatbemutató rendezvény nyilvános, a szurkolók ingyenesen vehetnek részt, a klub ajándékokkal, nyereményekkel, meglepetésekkel készül. Ugyanakkor fontos, hogy a másfél órára tervezett eseményre csak a jelenlegi jogszabályoknak megfelelő igazolásokkal lehet bejutni. A belépéshez regisztrációra van szükség, amely itt tehető meg: bit.ly/csapatbemutato

 

Szerző: Komáromy András, 21-08-31 12:49