Most lesz igazán szükség a csapat küzdőszellemére

A szombati maratoni összecsapás után a bajnoki címvédő Falco KC Szombathely következik az alapszakasz folytatásában.

A Falco Vulanco Energia KC Szombathely együttese évek óta meghatározó csapata a honi bajnokságban, és idén is ott vannak a dobogón. Keretükben a magyar válogatott gerincét adó játékosok mellett minőségi légiósok kapnak helyet, így nem csoda, hogy a nemzetközi mezőnyben, a Bajnokok Ligájában is szép eredményeket tudtak elérni.

Csapatukból hatan is tíz pont feletti átlaggal büszkélkedhetnek. A lista élén Perl Zoltán áll 17.3 egységgel. Mögötte Evan Bruinsma (14.9 pont / meccs) és Benke Szilárd (12.7 pont) állnak.

Legutóbbi két mérkőzésüket elveszítették a szombathelyiek, így a keddi, kecskeméti összecsapáson egészen biztosan a legjobb arcukat fogják mutatni, hogy legyen még esélyük megnyerni az alapszakaszt. Jelenleg a 2. helyen állnak a Szolnok mögött. A két együttes már találkozott egymással január végén, akkor az utolsó negyedig egyenlő felek küzdelme folyt, végül a Falco KC nyert 88-68-ra.

Váradi Kornél bízik csapatában, és a szombaton, Szegeden bemutatott küzdőszellem fontosságára hívta fel a figyelmet:

- Az elmúlt napok leginkább a rehabilitációról szóltak, emellett természetesen kielemeztük a Falco játékát, és fel is készültünk belőlük tisztességgel. Az elsődleges szempont az lesz, hogyan sikerül a szombati maratoni meccs után frissé tenni a csapatot. A szombathelyiek ugyan most legutóbb kétszer kikaptak, de sosem szabad leírni egy bajnokot. Minőségi játékosaik vannak, magyar válogatottak és kiváló légiósok alkotják a keretüket, akik bármikor képesek eldönteni egy-egy meccset. Szombathelyen már megmutattuk, hogy fel tudjuk velük venni a versenyt. Akkor Jaramaz sérülést szenvedett meccs közben, illetve Wittmann sem volt tökéletes állapotban, és ezek a tényezők döntően befolyásolták azt az összecsapást, és az azt követő meccseinket is. Kontrollálnunk kell a Falco gyors és fizikális játékát, és az első pillanatoktól kezdve agresszívan kell védekeznünk. Szegeden megmutattuk, hogy van karaktere a csapatnak, és tűzön-vízen át mennek egymásért a fiúk. Ez az elszántság, küzdőszellem kell most is. A lehető legtöbb meccset meg akarjuk nyerni, és ezért mindent megteszünk! - mondta a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Falco Vulcano Energia KC Szombathely
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 8. fordulóból elhalasztott mérkőzés
2021.03.09.,kedd 17:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Minár László Balázs, Makrai Márton
MKOSZ ellenőr: Bodrogváry Iván József

 

Szerző: Komáromy András, 21-03-08 13:51