Wittmann: A versenyszellem még dolgozik bennem

Egyértelműen kijelenthető, hogy Wittmann Krisztián mára a kecskeméti kosárlabda legendás alakja lett, olyan játékos, aki mentalitása miatt példakép, teljesítménye miatt főhős, utánozhatatlan bravúrdobásai miatt pedig sztár. A tavalyi szezonban átlépte a bűvös 500-as számot, a pénteken 18 órakor kezdődő, Nyíregyháza elleni szezonnyitó lesz karrierje 515. bajnoki mérkőzése az NB I-es pályafutása során. A mindig motivált és vidám csapatkapitányt kérdeztük, milyen érzésekkel vág neki a 2022-23-as évadnak.

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy ilyen kiváló formában legyenek 37 évesen. Mi a titka Wittmann Krisztiánnak?

-   A legfontosabb, hogy jól érzem magam a bőrömben, fizikálisan és mentálisan is rendben vagyok – árulta el Wittmann Krisztián. – Imádok versenyezni, mindig szeretnék a legjobb lenni. Amíg ez a szellemiség megvan bennem, addig még biztosan látni fognak a szurkolók a KTE mezében. Szeretnék a csapat hasznára lenni az előttünk álló évadban is, és minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy újra sikeres szezont fussunk.

Mi ad még a mai napig is plusz motivációt?

-  A családom támogatása. Az, hogy a gyerekeim láthatnak játszani, számomra leírhatatlanul fontos. Zorka biztosan fog erre az időszakomra emlékezni, de talán a kisebbik, Olivér is. Nincs különös recept. Élvezem az életet, és hogy azt csinálhatom, amit szeretek: a kosárlabdával foglalkozom.

A tavalyi sikeres szezon, a Magyar Kupa bronzérem és a bajnoki 4. hely minden bizonnyal újabb motiváló erő volt...

- Ez egészen biztos. A bronzérem számomra arannyal ért fel, és a bajnokságban elért helyezésünkre is büszkék lehetünk. Ám ha másképp alakult volna, akkor sem lennék kevésbé motivált, mert a versenyszellem folyamatosan dolgozik bennem. Minden egyes edzésen, meccsen szeretnék bizonyítani, nyerni.

Kecskemét is számít Önre, hiszen a különleges, „végtelenített" szerződése miatt akkor vonul vissza innen, amikor elérkezettnek látja az időt...

-  A kecskeméti kosárlabdában jellemző az állandóság, itt érzi az ember a megbecsülést. És ez nemcsak velem kapcsolatban igaz, hanem más játékosok kapcsán is. Derasimovic, Karahodzic és még sorolhatnánk azokat, akik sok évet játszottak, vagy még mindig játszanak a KTE-ben. Nekem fontosak ezek az értékek, a kiszámíthatóság. Ezért is tesz különösen büszkévé, hogy a klubom a kezembe adta a döntést. Szeretem Kecskemétet, a klubot, és ez nem is fog megváltozni. Minél tovább szeretném segíteni a KTE-t.

Szurkolj te is Wittmann Krisztiánéknak pénteken 18 órától a bajnoki rajton!

Szerző: Komáromy András, 22-09-29 15:41