Zsadányi Istvánra emlékezünk

2022. május 19-én, 86 éves korában elhunyt Zsadányi István, aki tagja volt az 1964-ben elsőként NBI-be jutó kecskeméti csapatnak.

Később a MAFC-cal értek el országos sikereket: bajnoki cím és háromszoros kupagyőztes.

Aktív pályafutása után sem szakadt el szeretett sportágától,  a MAFC utánpótlás szakosztályának vezetőjeként olyan erős edzői, szakmai és tehetségkutató rendszert alakított ki lelkes csapatával, hogy akkoriban minden utánpótlás korosztályban dominált a MAFC, ez az országos bajnoki címek számában is mérhető.

Kangyal Tibor nekrológja:

Ismét szegényebbek lettünk, szeretett sportágunk sorsát szívén viselő, játékos, edző, sportvezető sporttársunk lelke elhagyta testét.

Zsadányi Pista élete minden perce a kosárlabda iránt érzett szeretete jegyében telt. Nem tartozott a harsogó, törekvő kollégái közé, szinte meghúzódva a tornatermek jellegzetes légkörében csendben, a legnagyobb odaadással foglalkozott az általa elfogadott csapattal.

Pályafutása során több klub megkereste, egy alkalommal az iráni kosárlabda szövetség meghívására, az ázsiai játékokra készítette fel a nemzeti csapatot.

A bájos, kedves ember szobrát nem róla fogják megmintázni, de a becsületes, tiszta lelkű, egyenes emberét igen. Utolsó éveit szerényen, visszahúzódva töltötte.

 

A család búcsú összejövetelt tart 2022. június 01., szerda 11.00 órakor. Helyszín:  Bálna Rendezvényközpont-Esetleg Bár (Közgazdasági Egyetem mellett).

Szerző: Komáromy András, 22-05-27 09:52